RSS

Domnii vameşi, noi ce mai fumăm?

09 Feb

De când s-au gândit companiile de tutun să ne oblige să ne lăsăm de fumat mărind preţul la nicotină/gudron, cilindric ambalate, Bulă Întâiul s-a reorientat rapid şi s-a folosit cu succesuri de serviciile oferite de fraţii ucrainieni şi moldoveni care aduceau tiutun la preţuri menită să-i încânte buzunarele lui Bulă.

Ieri de dimineaţă, un zvon mai rece decât alizeul ce bate-n Alaska, s-a insinuat prin biroul unde dormita Bulă. Zvonul s-ar traduce cam aşa: “bă, noi de unde mai luăm ţâgări acu’ de-i săltară pe vameşi”. Ce faceeeee?, sare Bulă că mă-sa lu’ Bambi în filmu’ cu acelaşi nume. “N-ai văzut bă la ştiri că i-o săltat pe bravii vameşi români? Canci ţigări dă contrabandă.”. Bulă s-a panicat, o dat’ pentru că iel pe freeporn nu vede buletine de ştiri şi altă dat’ pentru că ie mai panicos, aşa. Ajuns acasă m-am uitat în debara. Juma’ de cartuş. Dacă aş fi ştiut, luam 5 cartuşe, măcar până vin vameşii noi şi-nvaţă iar şmecheria de la barieră.

Da acu’ o să aducă unii sperioşi, unii tineri, unii incoruptibili. Pân’ se pun pe treabă, trebe să-mi iau de la gură berile zilnice ca să fumăcesc. Io-nţeleg că trebe pedepsiţi ăia pentru faptele lor reprobabile (vameş trebuia să mă fac), da’ să nu lase ei unu’ de sămânţă să poată Bulă să fumeze mai ieftin? Dreptate ie asta?

Aşa că acu’, când ajunge la muncă, Bulă renunţă la Texas Hold’em online şi stă pe Realitatea tv să vadă care e circuitul ţigărilor în natură. Oi mai găsi io sâmbătă măcar câteva pachete pentru stocu’ săptămânal? Grele întrebări, şi mai grele răspunsuri. Şi vameşii ăia, ce dracu au băgat mâna în borcanu’ cu miere cu tot cu cap? Acolo, pân la cot, lacomii dracu’.

Advertisements
 
2 Comments

Posted by on February 9, 2011 in d'ale lu' bula

 

Tags: , , ,

2 responses to “Domnii vameşi, noi ce mai fumăm?

 1. Ioana

  February 9, 2011 at 7:17 pm

  Lasa tigarile si cumpara-ti tutun, foite si masina de rulat! Sa vezi distractie!

   
 2. Bulă

  February 9, 2011 at 8:43 pm

  Voi scrie un post despre tutun, foite etc. Tomorrow. 🙂

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: