RSS

Cum şi mai ales cu ce înlocuim ţigarea normală (în viziunea lu’ Bulă)

10 Feb

Inspirat de comentariul unei cititoare (da, Bulă are şi cititori ce aparţin de sexul slab, nu-l citesc numa’ comesenii), Bulă Întâiul vă va vorbi de înlocuitorii unei ţâgări normale, evident în viziunea lui.

1. Plasturii cu nicotină. Scumpi. Mai bine continui să fumezi că nu dai aşa de tare gaură-n bugetu’ de bere. La aşa preţ nici nu-i de mirare că ăia cu teoriile conspiraţiilor ciudate câştigă teren mai ceva ca blonda lu’ Bote. Păi dacă marile balcoane masonice şi nemasonice ne vor sănătoşi, să facă leucoplastu ăla 50 dă bani bucata şi-o să vedeţi ce populaţie sănătoasă şi cu respiraţia mirosind a levănţică o să coexiste pe planeta asta. Dar nu, ce, companiile de medicamente, tratamente pentru plămâni etc, nu trebe să trăiască? Vedeţi cum a dat-o Bulă în teorii conspiraţioniste şi juma’ de cititori deja mă cred? Deci, plasturi nicotinici NU.

2. Pipa. Cum spunea glumeţu ăla de Murphy într-o lege de-a lui: „Pipa îi dă unui om deştept ocazia să reflecteze şi unui prost ceva de ţinut în gură”. Cum la Bulă nu-i cazu’ de reflectat în afară de imaginea lui şifonată din oglinda de la baie, dimineaţa şi cum nici nu vreau să fiu strigat prostu’ pe stradă sau clişeistic să mi se zică „scoate aia din gură că se schimbă vremea” renunţăm şi la varianta pipă. Ar fi fost totuşi de folosit dacă Bulă iera lup de mare, da’ nu-i nici măcar lupuşor de lac sau dacă-l chema Mircea Eliade (îi stătea bine cu pipă), da’ nu mă cheamă nimeni.

3. După cum a sugerat cititoarea pomenită la-nceput dă post: tutun, foiţă, maşină de rulat. Am avut. Ce tortură, câte frustrări… Se pare că Bulă are două mâini stângi când vine vorba de rulat ţigări. Când a ajuns acasă cu sculele necesare unei sesiuni de „ce pot face doo mâini dibace”, Bulă se şi imagina ca toţi cowboii de la John Wayne la etc, cum din trei mişcări dibace de degete şi-o mişcare liniară cu limba pe foiţă va scoate nişte ţâgări demne de CTC-ul de la British American Tobacoo. Pe dracu’. Aşa strâmbe cum ieşeau l-ar fi mulţumit doar pă Picasso. Ba prea groase, ba prea subţiri, ba se desfăceau, ba una, o data era să-mi dea şi-o palmă, aşa de dezastru eram la fabricat papiroase. Nici cu maşina de rulat n-a ieşit vro sfârâială. Ori era defectă, ori n-avea baterii, ori n-avea Bulă energie, tot ca călcate cu tancu’ ieşeau. Aşa c-am dat cadoo foiţele, tutunu’ şi maşina şi de atunci nu mai ştiu nimic de soarta lor. Back to pachetu’ dă ţâgări.

4. Sau, printr-un exerciţiu de voinţă, la fel de uriaş ca traversarea Canalului Mânecii într-un picior sau urcarea Everestului prin rostogolire, ne putem lăsa de fumat. Să ridice mâna sus ăla care-ncepe primu’.

Advertisements
 
6 Comments

Posted by on February 10, 2011 in d'ale lu' bula, vorbe

 

Tags: , , , , , ,

6 responses to “Cum şi mai ales cu ce înlocuim ţigarea normală (în viziunea lu’ Bulă)

 1. Ioana

  February 10, 2011 at 9:14 am

  Mai e ceva! Tigara electrica! :)))

   
 2. Diana

  February 10, 2011 at 10:10 am

  Ha ! Ha! Ha! Tigara electrica m-a dus imediat cu gandul spre scaunul electric al Elenei Basescu (http://www.youtube.com/watch?v=QhrRbl4-shg)
  Draga Bula se pare ca ai ajuns singuel la concluzia ca doar varianta no.4 e …optima….
  Deci…abstinenta e …cheia !!!! =))

   
 3. Bulă

  February 10, 2011 at 10:43 am

  @Ioana
  mii de cutite, am uitat de tigarea electrica.
  @Diana
  Bula n-a ajuns la nicio concluzie de genul asta. Nu, Bula fumeaza un pachet pe zi si nu vrea sa aleaga nicio varianta optima. Nu, abstinenta de obicei tampeste, mai in toate domeniile, asa ca Bula nu abstineteaza.
  PS. wtf is elena basescu/ i don’d care.

   
 4. Diana

  February 11, 2011 at 7:26 pm

  O seara linistita si fara …tigari!!!!

   
 5. Bulă

  February 12, 2011 at 10:56 am

  Ia sa- vad pe aia de la UPC cu asa clip.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: