RSS

Seara reumatică de film

15 Feb

Pentru că Bulă Întâiul se gândeşte cu tristeţuri la toată suflarea masculină obligată să lipsească la berea de seară pentru a-şi promova sentimentele, azi vă voi delecta cu o poveste (de ficţiune, normalich) despre Steluţa şi Ionel. Şi despre seara lor romantică cum nici pe Babilon Blue nu găseşti.

Totu’ a-nceput aşa: simţindu-se vinovat de sosirea acasă de mai mult de doo ori în patru labe adus dă prieteni, Ionel a vrut să-i ofere Steluţei o seară romantică cum numa’ la Paris mai găseşti. Dar cum banii erau mai puţini decât gândacii din subsolul blocului une vieţuiau, Ionel s-a orientat spre o seară dă film acasă. A făcut popcornu’, a destupat o sticlă dă vin rouge rămasă de la revelion şi a făcut greşeala s-o lase pe Steluţa să aleagă ce să vizioneze ei doi ca două turturele pe cablu’ operatorului de telefonie fixă.

Greşeala a fost mai fatală ca atacu’ de la Perl Harbour. Steluţa a ales un filme atât de lacrimogen că ar fi putut fi folosit cu reuşită dă peste 80% la îndepărtarea femeilor recalcintrate de la adunările lor feministe. Şi-a bocit Steluţa la peptu’ lu’ Ionel de sărea mătreaţa din ea. Şi Ionel se gândea la metode de sinucidere neasistată. Ea îl întreba printre suspine dacă-i place, iel mormăia că da, ea comenta „ce frumoasă-i săraca şi nenorocitu’ ăla a fugit cu sor’sa” şi tot aşa. Şi se agăţa mai dihai dă iel ca să aibă sprijin la boceală.

La finalul serii romantice Ionel a aflat pe pielea lui doo chestii: unu. Nevăr evăr să n-o mai lase pe Steluţa să-şi etaleze cunoştinţele cinefile şi doi. Să nu stea cu spinarea în dreptu’ ferestrei întredeschise (o crăpase Steluţa preventiv că Ionel mai pipa o tutună în timpu’ filmului). Stătuse ca bou’ cu spatele-n curent că trebuia s-o susţină pe Steluţa care bocea ca la trei cimitire şi ca să n-o supere încremenise în aceiaşi poziţie pe durata unei jumăţi dă film de-l luase reumatismu’. Şi plângea Steluţa de mila lui că zăcea în pat ca ăla din Free Willy 3 pe fundu’ bazinului şi plângea şi Ionel de dracii care-i avea când îşi dăduse seama cât de prost ie. Şi icnind de şale că-l chinuia Steluţa cu Bengay, lu’ Ionel i-a venit ideea să se răzbune. Dar asta în partea a II a poveştii noastre, adică taman mâine.

Advertisements
 
5 Comments

Posted by on February 15, 2011 in povesti muritoare

 

Tags: , , , , ,

5 responses to “Seara reumatică de film

 1. Ioana

  February 15, 2011 at 9:21 am

  Da` ce film a gasit? O telenovela intreaga? :)))

   
 2. Bulă

  February 15, 2011 at 9:33 am

  Probabil Isaura se intaorce. 🙂

   
 3. Diana

  February 15, 2011 at 9:42 am

  Te declar vinovat pentru lacrimile din coltul ochilor provocate de hohotele de ras la cetirea celor de mai sus si te condamn la postari zilnice in aceiasi manera ….!!!

   
 4. Bulă

  February 15, 2011 at 11:02 am

  Guilty. Regret fapta comisa si ma gandesc la urmatoarea.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: