RSS

Bulă şi gripa

17 Feb

Febră, tuse, nas înfundat, voce răguşită, dureri de cap, chef de viaţă ce tinde spre 0. Cam aşa arată Bulă Întâiul zilele astea. Din cauză de curent, frig afară şi îmbrăcăminte subţirică, Bulă a răcit. E bun de dat ca material de studiu la facultatea de medicină, lecţia „Răceala şi consecinţele ei”.

Ce nu pricepe Bulă este cum de, în plin secol 21, când ne uităm HD la Otv, Veyronu’ bagă 400 la oră şi computerele mai au un pic şi fac sex în locu’ nostru când n-avem chef, oamenii de ştiinţă nu-s în stare să ne lecuiască dă gripă. Adică să fim serioşi, ăia la Geneva ciocnesc protoni sau ce-o ciocni ei şi nu-s în stare să facă pastila/vaccinu’ minune care să ne scape de boala asta? Wtf? Aţi descoperit Viagra, s-a rezolvat cu tăria daravelei, dar ce folos dacă tuşim, ne suflăm trompele şi facem febră?

Şi cercetătorii ăia britanici care descoperă că ridichea în combinaţie cu castravetele bulgăresc întăreşte firu’ de păr, nu-s în stare să descopere că frunza de plop în combinaţie cu petala de muşcată te scapă de răceală? La ce mai sunt ăia cercetători? De pomană. Să umple paginile tabloidelor cu descoperiri inutile.

Fac pariu că dinozaurii au crăpat pentru că le-a tuşit un om al cavernelor în nas. Au răcit şi… duşi au fost. Ce meteoriţi, ce glaciaţiune. Vrăjeli. Gripa, aia a ucis marile şopârle ale Terrei.

Dacă stăm să calculăm fac pariu că se descoperă că gripa a ucis mai mulţi homo sapiens decât războaiele. Şi şi ăia din tranşee cre’ că un sfert cel puţin o crăpat de gripă?

Faceţi ceva! Cui îi place ca la o întîlnire oficială la 3 cuvinte să strănute, să tuşească şi să-şi tragă mucii? Poate lu’ Hannibal Lecter că ăla nu ţinea cont de ce cred alţii despre iel. Da noi, restu’? Bine că nu suntem elefanţi, vă daţi seama cum ar arăta un elefant căruia îi curge trompa. De aia elefanţii nu răcesc niciodată. Apucaţi-vă şi studiaţi elefantu’. Poate în sfârşit se descoperă leacu la mizeria asta de boală.

Acestea fiind zise, Bulă merge să-şi ia pastila. Şi batista. Şi… mai pe seară o tărie. Chair dacă nu se vindecă prinde curaj în faţa bolii.

 

Advertisements
 
4 Comments

Posted by on February 17, 2011 in d'ale lu' bula

 

Tags: , , , , ,

4 responses to “Bulă şi gripa

 1. Diana

  February 17, 2011 at 8:53 am

  Mai Bula… tu ai racit de valentains dei si nu vrai sa recunosti….
  Sa te fi ajuns blestemele consoartei? Ups !!!

  Sanatate maxima !!!

   
 2. Ioana

  February 17, 2011 at 9:11 am

  Cel mai bun leac este aspirina saracului!!! :))
  Apropo de elefant, cum ar fi sa ii curga nasul sau sa stranute?!

   
 3. Bulă

  February 17, 2011 at 9:17 am

  @Diana
  Dankeshon de urare. Il mai ajung si pe Bula blestemele.
  @Ioana
  Da, e cel mai bun leac dar sa aiba cine sa i/l administreye lu’ Bula. 🙂

   
 4. DoggyStyle

  February 17, 2011 at 5:40 pm

  Ai racit? Asa-s trebuie daca te pitesti in munti de Valentine’s day si nu dai adresa si la altii. Oricum sanatate!

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: