RSS

De Dragobete, Vasile a iubit româneşte

24 Feb

Invidios pă colegii lui de job şi de pahar care se lăudau cum au sărbătorit ei Valenine’s Day, Vasile s-a gândit cu emisfera responsabilă pentru trăiri romantice să sărbătorească Dragobetele. Zis şi făcut. Şi-a luat liber de la secţia vopsitorie unde stătea cu spor şi a plecat întâi spre crâşmă ca să găsească oareşce inspiraţie pentru un cadou care s-o dea cu cracii-n sus şi la propriu şi la figurat pe Maricica, concubina lui credincioasă. La ieşirea din fabrică a şutit şi-un bidon de vopsea galben fosforescent, nu de alta, dar nu se ştie când ai nevoie de ceva fosforescent şi proaspăt vopsit în casă.

La crâşmă a intrat cu nişte tovarăşi în discuţii filozofice de genul „Răzvan Lucescu e mai bun”, „toţi fură, numa’ noi muncim ca sclavii”. Discuţiile astea şi cinzecile date pe gât l-au făcut pe Vasile să aibă un lapsus şi n-a mai apucat să se intereseze ce şi-ar dori o concubină cu care locuieşti de 5 ani într-un apartament muncitoresc cu doo camere nedecomandat. Febril a încercat să-şi pună creierul la contribuţie, dar singura idee remarcabilă care i-a venit a fost aceea de a pune nişte bani la pariuri, nu de alta dar erau meciuri mişto.

A mai frecat-o şi pe acolo fiind nehotărât dacă să pună un X sau un 1 pe cine ştie ce meci şi, cu telefonul pus să cânte o manea de dragoste, a luat-o cătinel către casă iritat că nu ştie cum să-şi dovedească dragostea faţă de Maricica. Până şi el înţelegea că bătăile săptămânale pot fi interpretate greşit într-o zi de Dragobete. De flori avea oroare de când îşi luase un buchet în dinţi de la profesoara de mate pentru că se uita sub fusta fetelor. De bijuterii, nici atât. Îl oprea partea bănească la a face speculaţii cu aur. Aşa că amărât ca după ce pierdea Steaua s-a strecurat în casă sperând că bidonu’ de 2,5 L de bere să fie considerat şampanie. Din dormitor se auzeau un fel de suspine. Vasile surâse ştirb „iar se uita vaca la telenovele”. Un gând de genul pios-romantic i se înşurubă în varza de creier. „Mă voi uita cu ea la telenovea ca să-i fac plăcere. Bem şi-o bere şi gata, ăsta-i Dragobetele”.

Intră în dormitorul concubinal. Călare pe Maricica, Gelu de la 6 îi explica fizic cu ce se mănâncă iubirea. N-a apucat să termine. Prima dată şi-a luat un bidon de vopsea în freză. A doua oară n-a fost nevoie că deja Vasile îi stinsese curentul. Maricica şi-a luat doar două palme şi nişte şuturi în cur în timp ce Vasile îi scrâşnea printre dinţi „de Dragobete, fă, de Dragobete?!?”. Apoi aşa goi cum erau i-a vopsit galben fosforescent şi i-a scos pe casa scării. S-a aşezat în fotoliu, a dat pe sport şi-a destupat bidonul de bere. Deja pe scară se auzeau ţipete, iar în zare suna tânguitor o sirenă de poliţie sau salvare.

Advertisements
 
1 Comment

Posted by on February 24, 2011 in povesti muritoare

 

Tags: , , , ,

One response to “De Dragobete, Vasile a iubit româneşte

  1. DoggyStyle

    February 25, 2011 at 8:19 am

    Canarii galbeni ca niste galbenusi….

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: