RSS

Când eram copchil o dat’

28 Feb

Venind de la scârbjob Bulă Întâiul avea un singur gând în liniştea serii: să basculeze una cutie bere rece şi să înfulece niscaiva mezel ca să-şi stabilizeze nivelul glicemiei. Numa’ că liniştea serii s-a transformat în urletele serii. O recunoaştere rapidă a terenului a găsit sursa decibelilor. Iera una bucată copchil posesor dă mamă calmă. Şi avea plămâni în el mai ceva ca Bocceli şi Pavarotti: “Vreeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuu maşinuţaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aiaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! Peeeeeeeeeee aiaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!”. “N-avem bani, mami”. Nu merge la copii cu argumente economice, nu de alta, dar cine e fan Isărescu la 7-8 anişori? “Ooooooaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, maşinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa”.

În primă fază Bulă era de partea mamei (nu, nu iera prea bună) şoptindu-şi în barba “#¤%”& mamii tale de copil!”. Dar, brusc precum o revelaţie divină mi-am amintit cum făceam io când gineam o jucărea şi n-o căpătam. Prima dată urlam ca sirena lu’ Vasile Roaită când o trăgea ăla de coadă. Ai mei erau mai duri ca granitu’. Pe ritmul dă urlete executam aruncarea pe jos şi datu’ din picioare stilul crab fugind de pescar. Şi finalu’ era aşa: ori îmi luam bătaie sau se scobeau ai mei în buzunare şi mă pricopseam cu jucăreaua.

Aşa că Bulă în timp ce urca spre berea rece şi mezelu’ aromat îşi şoptea în barbă: “aruncă-te pe jos, fi bărbat!”. N-a fost, a mai urlat 5 minute şi s-a lăsat dus de mamă. Generaţie slabă.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on February 28, 2011 in d'ale lu' bula

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: