RSS

Durere cronică de film: Orașul natal nu-i acasă

06 Mar

Ca-n fieșce duminecă, Bulă Unu care-i un petit cinefil vă povestește câte un filmoc văzut cu ochii lui. Azi, Bulă VĂ RECOMANDĂ filmu’ The Town. Este tocmai bun pentru o seară de minimă adrenalină, adică nici să răsfoiești în timpu’ filmului ziaru’ dă sport, da’ nici să nu te-neci cu popcoarna de emoția acțiunii.

În rolul principal este nimeni altu’ decât Ben Affleck care de altfel (cum se zice în limbaj specializat) semnează și regia acestei producții. Pe IMDbeu filmul are nota 7,7 din 10 ceea ce e aproape de adevăr, dacă nu chiar adevăru’ adevărat.

Povestea este cam așa: Ben al nostru ie un spărgător de băncuțe care împreună cu banda lui… sparge bănci și nu mă refer la alea din parc. Numa’ că băiatu s-a săturat de viața asta de gangster și, ca într-o grămadă de alte filme cu spărgători șarmanți și brici de dăștepți, mai vrea să facă o ultimă spargere dupe care să se retragă din orașu’ care i-a păpat copilăria, adolescența și o parte din tinerețe.

Numa că între timp se amorezează de-o directoreasă de bancă pe care o supraveghea iel ca să nu ciripească la FBI. Pe directoreasa interpretată de Rebecca Hall o luase banda ostatecă la penultimu’ sau antepenultimu’  jaf (Bulă stă prost cu număratu’) și înainte să-i dea drumu îi arestaseră buletinu’ ca să știe unde s-o găsească în caz că-i cânta la federali.

Și se iubește ei doi, ea află că iel e bad boy Ben, se ceartă, fac un ultimo jaf puși de un șmecher (Realitatea tv ar spune ”un cunoscut interlop”), se lasă cu sânge, fata pusă de efbiaistu jucat de Jon Hamm (nu, nu latră, ăsta-i numele lui) nu-l trădează, iar iel fiind brici de dăștept după cum ziceam le dejoacă planurile mârșave și scapă.

Că rămâne cu gagica și cu banii, că reușește să părăsească orașu’ natal, de ce să nu descoperiți voi asta privind The Town AICI.

Advertisements
 
6 Comments

Posted by on March 6, 2011 in cronica film

 

Tags: , , , , , , , , ,

6 responses to “Durere cronică de film: Orașul natal nu-i acasă

 1. Diana

  March 6, 2011 at 8:56 am

  S-a retinut … pana la …. vizionare !!! :))
  Multam fain !

   
 2. Bulă

  March 6, 2011 at 9:48 am

  Avec plaisir.

   
 3. Diana

  March 6, 2011 at 10:09 am

  waw!!! Musiu Bula parleste franceza… et moi aussi …precum …

  :-h

   
 4. Bulă

  March 6, 2011 at 11:00 am

  Mais, je sui un peu francofon. 🙂

   
 5. Ioana

  March 8, 2011 at 11:05 am

  NIa…. de ce toate filmele cu jafuri au cam acelasi subiect, aceeasi intriga? sa mai schimbe si ei? Sar’mana ca ne-ai povestit mai draga Domnule Bula sa stiu la ce ma astept, adica sa imi asez perna mai confortabil sa nu ma doara gatu` daca adorm…
  Astept cronica la un horror ceva! 😀

   
 6. Bulă

  March 9, 2011 at 12:54 pm

  urmeaza si-un horror. Precis.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: