RSS

Durere cronică de film: Hollywood – pământ norvegian

13 Mar

Bulă Unu, iubitor de frați scandinavi, poate să spună că nu-i dezamăgit nici de cum se rup în gurițe în week-enduri prin puburi, dar nici cum fac filme. Unul dintre ele, bazat pe fapte reale, ie făcut de amicii din Norvegia și bate la popou filmele cu spargeri de bănci de la Hollywood. Filmul pe care Bulă îl RECOMANDĂ se numește NOKAS și ie apărut în 2010.

Povestea a făcut vâlvă în Norvegia. Pe 5 aprilie 2004, 13 inși îmbrăcați ca trupele speciale de intervenție (automate, veste antiglonț, cagule etc) au hotărât să intre într-un Cash Service (cred că-i un fel de CEC de-al lor) de unde au fugit cu aproximativ 10 bulioane de parai. Lucrurile ie evident că n-au stat ca-n planurile lor (când dracu’ stau așa?) și s-a ajuns la pac-pac cu poliția. Un ofițer a fost killuit în schimbu de focuri, dar hoții au fugit cu banu’. Până la urmă i-a prins, unu a fost achitat (de justiție, nu de colegii lui), iar capu’ la bandă a luat 27 de ani de pripon.

Lăsând la o parte povestea care pare un scenariu made in USA, filmu’ (Bulă se repetă, ie fapte reale) e făcut după rapoartele poliției, declarațiile angajaților care fuseseră și luați ostateci. Filmările sunt făcute măiastru, dialogurile sunt okapa, iar filmul chiar poate da clasă la alte producții de gen, făcute din povestioare despre hoțu’ rău și polițistu’ bun. Chiar nu pierzi timpul uitându-te la el. Mai ales dacă ești fanu’ genului, ceea ce Bulă este.

Ca să vedeți filmu’ apăsați AICI.

 

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on March 13, 2011 in cronica film

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: