RSS

Studențimea lui Gelu M.

17 Mar

Pe Gelu M. l-ați cunoscut aici și, dacă vă amintiți omu-i șomeur. Puțină lume știe că Gelu M. a fost chiar la facultate (ceea ce în satul lui s-a sărbătorit cu doo zile de țuicăreală crâncenă). Iată cum s-a întâmplat tărășenia:

Gelu lucra (mai mult dormea) la o firmă ce băga termopane prin casele oamenilor dornici de modernism. Singurul lui prieten era un coleg care muncea acolo să-și pătească taxa la facultate (și ăla, săracu, chiar muncea). Și într-o zi îi zice colegul lu’ Gelu: ”Geluțule tată, need some help. Am un seminar la care trebe să mă duc, da’ mai am și o treabă urgentă-n oraș”. Gelu a mormăit ceva în timp ce-și îndesa în gură o șaorma proaspătă (atât cât poate fi o șaorma de proaspătă). ”Și-am nevoie Gelule să te duci tu acolo să faci prezența. Profu’ habar n-are cine ce cum arată, iar pe colegi îi doare-n paișpe”. Contra a 4 beri la bodega de lângă firma de termopane, Geluțu al nostru a pășit pentru prima oară în viața lui într-o facultate.

Fiind băiat orientat a găsit sala unde se ținea seminaru’, s-a așezat în ultimul rând și-anceput să moțăie. Era de la cele 4 beri pe care studentul făcuse greșeala să i le dea înainte.

A intrat profesorul, a început seminarul și, la un moment dat sinapsa singuratică din capul lui Gelu a făcut click. Proful întreba: ”Știe cineva una din cauzele care a dus la decăderea Imperiului Roman?”. Gelu a deschis gura și-a zis: de rupți în gură ce erau (el fiind propriul exemplu). ”Bravo tinere. Și pentru limbajul plastic. Cum te cheamă?”. Gelu i-a zis numele prietenului. ”Sunt cu ochii pe tine”. Gelu a zâmbit nătâng (singurul lui zâmbet de altfel) și i-a povestit amuzat întâmplarea prietenului. Care în loc să se distreze, l-a luat pe Gelu la înjurat cu organe, sfinți și mame.

Înainte de a-I cere explicații, Gelu l-a pocnit numa’ așa să nu mai injure de sfinți. Printre buza spartă, studentul cel adevărat i-a explicat că dacă profu’ respectiv pune ochiu’ pe unu, chiar îl pune. Adică dacă se duce cel adevărat la facultă profu’ se prinde de manevra cu prezența. În fața acestei dileme pe Gelu l-a apucat durerea de cap, pe care a tratat-o cu alte 4 beri, pe care le-a tratat cu un somn binevenit. După care, tot semestrul s-a dus la cursul ăla în locul prietenului. A-nvățat despre Imperiul Roman. Mă rog, tot ce știe este că Nero a dat foc Romei și că pe Romulus și Remus i-a hrănit o lupoaică. Ceea ce e de ajuns pentru Gelu.

Evident că prietenul a fost nevoit într-un final să meargă la re-re-u, că prostu dracu’ îl lăsase pe Gelu și la examene. Nu de alta, dar Gelu îi explicase mai cu frumosul, mai cu nefrumosul, că el nu se simte un student împlinit dacă nu se duce la examen. Plus că pe toată durata semestrului n-a mai dat banii pe bere. I le lua tovarășul lui ca să-l stimuleze intelectual. Că se știe că Imperiul Roman a fost o chestie complicată.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on March 17, 2011 in povesti muritoare

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: