RSS

O seară la cazinou cu Gelu M.

23 Mar

Gelu M. nu prea le-a avut cu jocurile de noroc. Asta mai lipsea pe lângă faptu’ că se ocupa cu băutu’ și cu bătutu’. Numai că, diavolul stătea la pândă ca lunetistul ăla din filmul cu același nume. În calea lui Gelu M. a apărut un fost coleg de școală, Tony T. Care la și invitat la o țuică în dășchidere urmată de niște beri în închidere. Din vorbă-n vorbă și din halbă-n halbă prietenul Tony i-a povestit câți bani face el de la păcănele (pokere din alea electronice ca să mă-nțelegeți). Ochișorii lui Gelu M. au început să i se răsucească-n cap ca jackpoturile de la Las Vegas. Drumul spre bogăție era deschis. Pe la doo noaptea l-a convins pe Tony să meargă să se-mbogățească. Dar nu la dugheana din colț, aia cu păcănelele jegoase. Direct la Cazinou.

A doua zi, puși la patru ace și Gelu M. în buzunar cu pensia mămicii lui pe care i-o șutise baborniței din geantă, au intrat într-un luxos cazinou din Capitală. Gelu M. a schimbat banii în jetoane și și-a făcut planul: juma’ la roulette, juma’ la poker. Câștigul în buzunarul dedicat băuturii. Nici n-a apucat Geluțu să pună jetonu’ că-l văzu pe Tony cu-n uischianu-n gheară. ”Ești nebun, dai banii pe băutură?” i-a șuierat panicat Gelu. Tony i-a explicat superior că-n cazinouri băutura și haleala ie gratis. Atât vroia să audă Gelu M. S-a pus pe jucat: un jeton, un pahar de whiskey, un jeton, un pahar… Când jetoanele dedicate ruletei au fost păpate, Gelu era beat. Nu rangă, dar pe-aproape. Numeni nu și-a explicat mai târziu cum de-a reușit s-ajungă la masa de Blackjack (uitase de poker). Și nimeni nu mai văzuse un om câștigand în halul ăla. Problema era că după fiecare câștig, băga la maț și-un păhărel.

Spre dimineață, când făcuse o sumă imensă și era aproape-n transă de rupt ce era, Tony l-a convins să plece bogați. Drumul spre casierie trecea pe lângă ruletă. Gelu avea în brațe jetoanele. Tony s-a uitat după una bucată femelă. În fracțiunea de secundă cât i-a admirat le derrier, Gelu M. a pus toți banii pe negru. La ruletă. Zbierând: ”totu’ pe negru! Negru ca noaptea!”. Tony a-nceput să simtă apropierea unui infarct. Normal că a ieșit roșu. Normal că lui Tony i s-a făcut un pic rău. Normal că a doua zi Gelu nu-și amintea nimic. Și-acum e convins că Tony face mișto de el când îi zice că a câștigat imens. Ce-i drept a rămas la preocupările lui de bază: băutul și bătutul.

Advertisements
 
4 Comments

Posted by on March 23, 2011 in povesti muritoare

 

Tags: , , ,

4 responses to “O seară la cazinou cu Gelu M.

 1. Diana

  March 23, 2011 at 2:04 pm

  ….lacomia strica …omenia
  sau ce-i prea mult nu-i sanatos…. De un’ sa stie Gelu…. ca la facultate n-a studiat vorbele de spirit ale neamului romanesc !!!

   
 2. Bulă

  March 23, 2011 at 2:15 pm

  N-a studiat saracu. Da si daca studia… la fel facea.

   
 3. Doggy Style

  March 23, 2011 at 3:58 pm

  Si eu ma duceam cu-n tovaras la cazinou. El juca si eu mancam si beam pe gratis.

   
 4. Sergiu

  August 31, 2011 at 2:55 pm

  Heh a cazut si el in capcana asta :D, ruleta e un mod bun de a face bani dar trebuie sa stii cand sa faci stop.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: