RSS

Odiseea de la 6 și 15 am

06 Apr

Bulă s-a trezit dă la 5 juma precum un tractorist care trebe s-ajungă să desțelenească ogoarele patriei. Afară încă ie dark side of the day iar cafeaua nu și-a făcut încă efectu. Mai băgăm una ca să ne fie de bine. Se pare că blestemele colegilor de scârbjob, cei care nu-nțeleg forma de arta numită freeporn sau flashgame practicată la computeru de la servici, l-au ajuns pe Bulă Întâiul Lucrător al Țării care trebe s-ajungă foooarte devreme la job pentru un proiect despre care dacă vă spun p-ormă trebe să vă pitesc la Guantanamo și s-arunc cheia. Prin urmare nu vă spun.

Va zic doar atât: la 6 fix coborâi din Bulă’s Cave (un fel de Bat Cave, dar autohtonă) să-mi iau doza necesară de nicotină pentru a se scurge cafeaua mai uleios pe gâtlej. Un chioșc era închis, următoru era deschis spre bucuria buliană*. Îi întind vânzătorului cu-n gest demn de Louie sixteen una bancnotă de 500 de mii vechi. Mă privește ca un doctor psiholog în pragul camerei capitonate. ”N-am rest”, cârâie el. ”Fuck you”, cârâi io în gând. Mâ-nvârt ca un titirez ținut de-un clown pe buca stângă (în aplauzele mulțimii). Urc sus aproape de sevraj. Scotocesc în buzu și nare. 10 bani, 20, ajung la 60 de bani. La un leu, la doi, la trei lei si 60 de bani. ”Hai că poți” îmi strig cum își striga Lance Armstrong când dădea ca maniacu-n pedale. Mi-aduc aminte de pușculiță (da, Bulă Întâiul Econom are pușcu). Într-o cutie de sticlă de whiskey am aruncat monede de 5 bani și de-un ban. Și pune-te la 6 și-un sfert pe numărat monede. Am făcut de 11 lei și 20 de bani cât costă Kentu lung.

Pe ăla de la chioșc l-a atins aripa apoplexiei când a văzut mormanu. Dar eu, acum mai trag cu sete un fum, sorb fără sete din cafea și închei acest post. Have a nice day.

*bucurie buliana – bucuria care-l cuprinde pe Bulă când are impresia că-i ies ploile.

Advertisements
 
2 Comments

Posted by on April 6, 2011 in d'ale lu' bula

 

Tags: , , , ,

2 responses to “Odiseea de la 6 și 15 am

 1. Diana

  April 6, 2011 at 8:52 am

  Ce invataminte tragem noi ???
  1. Ne lasam de fumat si scapam de stres
  sau
  2. Never …ever nu purtam asupra noastra astfel de bacnote !!!!

   
 2. Bulă

  April 6, 2011 at 9:46 am

  1. Nu ne lasam de fumat ca ne apara de stres.
  sau
  2. Nu purtam asemena bancnote. Doar din alea de 2 milioane.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: