RSS

Mig ghid pentru cei ce folosesc transportul în comun

24 May

Transport în comun: autobuz, troleibuz, microbuz, tramvai, troleu, metrou, autocar, avion, tren. Se mai iau în calcul şi: diligenţă, drezină, elicopter, maşina pe care ai oprit-o la ocazie, navă spaţială sau UFO (dacă te răpesc alienii)

Punctul unu: Începând din anul 1000 d. H. anumiţi oameni au început să folosească nişte săruri cu diferite metale (sodiu, potasiu şi altele) ale acizilor graşi cu cel puţin opt atomi de carbon în moleculă. Aceste săruri sunt cunoscute publicului larg, din care faci şi tu parte călătorule, sub numele de săpun. Şi da, în prezent se găseşte peste tot. Foloseşte-l cu încredere. Nu duce la impotenţă, orbire sau îmbătrânire prematură. Nu uita că vara, adică când îi cald, mirosurile se propagă foarte repede. Mai ales alea de jeg şi transpiraţie.

Punctu doi: Dacă părinţii tăi erau foarte bogaţi (probabil că nu-ţi cunoşti tatăl, nasol, ce să zic) nu erai nevoit să te înghesui cu toată lumea în transportul ăla în comun. Stăteai ca şmecheru în porşanu propriu, în autobuzu numa al tău. Acolo ai voi să asculţi la maxim nasolelile alea de manele pe telefonu mobil. Ţine minte că într-o zi o să dai de unu mai mare ca king kong care o să-ţi rupă căpuţu. Şi bănuiesc că ai nevoie de el, nu?

Punctu trei: De ce p###a lu mămica ta te înghesui de parcă ai face o grămadă ordonată la rugby? Singurul motiv ar fi că eşti hoţ de buzunare. Dacă nu eşti, explicaţia e că ai 7 ani de acasă la fel ca libelula.

Punctu patru: Nu vorbi tare la telefon. Pe cuvântu lu Bulă the One dacă vreau să ştiu ce-a gătit soacră-ta aseară sau cum dă Gigel cu gled. Nu încărca memoria călătorilor cu amănunte neimportante.

Punctu cinci: Pentru cei care merg cu pasărea aia mare de metal (la cum vă comportaţi, părerea asta o aveţi despre avion): dacă echipaju v-a explicat că trebe să ţineţi telefoanele închise, de ce faceţi poye cu camerele alea vga în timpul yborului sau de ce nici nu ateriyeayă ca lumea că şi deschideţi molecularele să rageţi fericiţi: Gheorgheeee! Am ajuns băăăă! Ce mişto o fost!.

Punctu şase. Punct.

ps. post inspirat de călătoria de azi cu un troleu plin. Mai bine mergeam pe jos sau rămâneam acasă.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on May 24, 2011 in d'ale lu' bula

 

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: