RSS

Scurta excursie a lui Gelu M.

25 May

Având un uichend prelungit, mai pe scurt firma unde lucra intrase într-un mic faliment, Gelu M. s-a gândit că-i bine să vadă și alte locuri, să cunoască oameni noi, să se recreeze la neuron. Ceva bani avea, voința nu-i lipse, unde să se ducă? Afară find cald ideea care i-a venit nu putea fi decât una singură: la mare!

Zis și făcut, mai mult făcut decât zis. Și-a făcut una bucată bagaj, și-a numărat banii, i-a îndesat în portofel, portofelul în buzunarul de la spate și dă-i bice spre gară. Singura greșeală care a făcut-o e aceea că s-a zgârcit la transport. Așa că s-a suit în autobuzul ce ducea la găroaie și a zâmbit mulțumit muritorilor de rând care, nu-i așa, nu mergeau ca el pe litoralul mării negre. Nu l-a deranjat nici zăpușeala din bus și nici înghesuiala. Deja se vedea cum aleargă cu tălpile goale pe nisipul fierbinte ca-n reclamele la asigurări de viață.

Scârțâit de frâne, gara, Gelu a luat startul spre casa de bilete, deja se anunțase trenul, viteză la ghișeu: un bilet pentru Constanța, a băgat mâna după portofel și a scos-o fără el. Banii, actele, portofelul dispăruseră. Distrus, Gelu M. s-a așezat pe rucsac și a privit cum trenul de Constanța pleacă de la peron. Și-a aprins o țigare și-a luat-o pe jos spre casă cu ochii-n pământ. Nu suporta privirile invidioase ale celor care credeau că tocmai se întorcea din vacanță.

Advertisements
 
2 Comments

Posted by on May 25, 2011 in povesti muritoare

 

Tags: , , , , ,

2 responses to “Scurta excursie a lui Gelu M.

 1. Diana

  May 25, 2011 at 12:00 pm

  Asta-i tara Gelule !!! A iubitorilor de manele, a celor care nu au auzit de sapun si care sutesc de cate ori au ocazia !!!!
  Next time …. maybe !!!

   
 2. Florin

  June 13, 2011 at 1:15 pm

  Rezervari hoteluri pe tot litoralul romanesc ! MamaiaBooking.com

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: