RSS

Taximetristul iadului is alive

27 May

După cum mărturiseam mai jos (la postul ăla cu filmuleţu’ de pă youtube) azi dimineaţă la 4 o’clock m-am băgat în scutece. La 8 juma’ mi-a cântat duios alarma la scăriţă şi ciocănel aşa că m-a zombilizat spre scârjob fericit că-i vineri şi nefericit că mai pe după masă mă duc tot la scârbici, sâmbăta, la fel, duminică, oh yes. Dar trecem peste astea.

Grăbit să ajung la locul de torturi (fără glazuri) m-a repezit la staţia lu Getax. Singura scuză pentru care l-am luat pe ăla a fost lipsa acută de somn. Astfel nu-mi explicitez.

Îi zic destinaţia. Porneşte. El zice: cum zici? Eu repet destinaţia. Se-ntoarce spre mine şi-mi arată handsfree-ul. Vorbesc la telefon. Cu reproş ca să ştiu unde mi-e locul. Aşa că rămân cuminte ca cununa de lămâiţă din păru’ unei virgine. Îi admir treningul aproape nou şi limbajul elevat pe care-l foloseşte să ţipe în gheremezu ăla de mâini libere şi neatârnate: Da bă, să-l f**t că prea face pe deşteptu’. Socru-mi-o? Un bulangiu băăă! Cum ziceam, chestii aprobate de Academia Şoferilor de Taxi, chestii pe care orice client ar dori să le audă. Dar să zicem că astea sunt suportabile. Alta era buba care prezenta umflături. Omu’ credea că ştie să conducă. Şi conducea ca atare. Fără să ţină cont de vreo regulă care apare în cărţulia aia numită Codu’ Rutier. A ratat o babă la nişte microni, a obligat un troleu să frâneze brusc ca să nu ne facă magiun de taximetristo-client, a trecut pe-un roşu, a frânat de vreo câteva ori brusc cât să-mi dau seama că am organe interne care când vor pot să zboare. Îmi pierise moţăiala, brusc, ceea ce e o premieră la Bulă, vroiam cu disperare să ajung la muncă. Viu. Am ajuns. După cum se vede, că doar pot să pun pe blog. Astea fiind zise, compania de blogăreală Bulă Întâiul & Co & Sons & Impex L.T.D. vă urează un vichend meseriaş din toate punctele şi diacriticele de vedere.

Ps. Nu i-am lăsat niciun bacşiş. Prea avea treningu’ ăla aproape nou pe el, deci avea bani.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on May 27, 2011 in d'ale lu' bula

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: