RSS

Răpirea cu pisici

08 Jun

A fost o dat ca niciodat într-o comună/sat din România. Unde trăia o familie, mamă, tată și doi băieți din care unu era fugit de vro 12 ani în Franța. Și la un moment dat fratele francez îi zice lu ăla românesc: bă, io vin a la maison să le fac lu ăștia bătrâni o căsoaie mai căsoaie să-și ducă bătrânețile în ceva mai de lux. Hai că vin în patria mumă să căutăm prin localitate o căsuța s-o luăm ca să stea undeva maman et papa pân ce terminăm de dărâmat vechea casa și de construit noua.

Ajunge franco-românu pe plaiurile natale și află că unu ce avea o căsuță vrea s-o dea că pleca omu definitiv și irevocabil în Canada. Hai s-o vedem. Numa că ăla era pe la Bucale așa că le-o arătat casa omu ce se ocupa de curte. Care n-avea cheile casei da se priceapea să explice mai ceva ca un agent imobiliar expert. Se duc ăștia acolo și-ncepe omu să le explice. Aici se intră pe un hol și de la răpirea cu pisici la dreapta se face o bucătărie, la stânga un alt hol unde e baia, un fel de sufragerie și un dormitor. Bună și descrierea asta. Pleacă ei acasă să se sfătuiască. După ce se sfătuiesc, franțuzu are un moment de luciditate tipică franței. Și-l întreabă pe frac-su: bă, ce putain de merdre este răpirea cu pisici? Fratele ridichează din umeri: habar n-am. Și le dădea curiozitatea ocol ca un atlet la olimpiadă. Și nemairezistând se duc după omul bun la toate ce le prezentase hogeacul.

Acasă nu era, îl găsesc la crâșma satului (unde altundeva?). Și nici nu se așezară bine la masă că l-au și chestionat: Ce e răpirea cu pisici, băi nene? Ăla soarbe din halba de țuică și le răspunde: Știți cum mai toți noi ăștia din sat avem pe perete Răpirea din serai din pluș? Daaa, răspunseră ăștia-n cor. E, zice omu, el are răpiirea asta pe perete, dar nu-i cu oameni ci cu pisici.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on June 8, 2011 in povesti muritoare

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: